2024. mjus 02. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


MIZU 2013 2013. mrcius 12.

A Délmagyarország és a Délvilág címû regionális napilap továbbra is megjelenteti MIZU? címû tematikus mellékletét.
A 2011 õszén indult program célja, hogy támogatást, megjelenési lehetõséget biztosítson azoknak a diákoknak, akik ki szeretnék magukat próbálni az újságírásban, vagy eddigi tapasztalataikat kívánják bõvíteni. Az akció nem titkolt célja az is, hogy a fiatalokat – a ma már természetesnek vett internetes információszerzés mellett – a rendszeres újságolvasásra ösztönözze.
A program azzal bõvül 2013-ban, hogy a Szegedi Tudományegyetem Média Centruma is támogatja az akciót az idén jubiláló egyetemi sajtó hagyományaira támaszkodva, azokat megújítva.
A regionális napilap diákok által írt és szerkesztett tematikus mellékletének témája volt már – többek között – a médiaoktatás, a tanulmányi verseny, a diáksport, az iskolai sztárok. A most készülõ MIZU?-ban a szépirodalom kerül középpontba.
Arra kérünk minden szerzõt és iskolai újság szerkesztõt, hogy szépírókká lett diákokat bemutató fotókat, szöveget küldjenek – különbözõ mûfajban (lehet pl. portré egy jeles íróról/költõrõl, tudósítás egy irodalmi versenyrõl, tanóráról, szakkörrõl vagy érdekes eseményrõl. Vagy: jegyzet/glossza az íráskényszerrõl, de akár tárca/vers, vicc, karikatúra is. A fotókat, szövegeket 2013. március 29-ig várjuk a szem@rekt.szte.hu e-mail címre!

Jó munkát, örömteli alkotást kívánok mindenkinek!