2019. november 14. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2019     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Tájékoztató 2019. oktber 26.
Kedves Szülők! Kedves Diákok!

A Bajai III. Béla Gimnázium az intézmény iránt érdeklődők számára nyílt napot tart.
A nyílt napok időpontjai:
- 6. osztályosok számára 2019. november 13. szerda
- 8. osztályosok számára 2019. november 15. péntek
A nyílt napon az 1. órában általános tájékoztatót tartunk, a 2. órától az 5. óráig lehet órát látogatni, illetve a 6. órában játékra és meglepetés programra invitáljuk majd a megjelent diákokat.

A nyílt napra előzetes bejelentkezés szükséges!
Jelentkezési határidő:
- 6. osztályosoknak 2019. november 7. csütörtök
- 8. osztályosoknak 2019. november 11. hétfő

Jelentkezés módja:
- az iskola titkárságán személyesen
- telefonon a 06-30/781-0664-es számon a titkárságot kérve
- e-mail-ben, a titkar@bajabela. hu e-mail címen

E-mailben történő jelentkezés esetén kérjük, hogy jelezzék, hány órát szeretnének meglátogatni, milyen órát szeretnének megnézni és milyen idegen nyelvet tanul a gyermek. Fontos azt is jelezni, hogy hány fő érkezik, a tantermek befogadóképessége miatt, illetve a tanuló egyedül jön vagy szülővel/szülőkkel.

Tájékoztatjuk még a kedves Szülőket, hogy a gimnáziumba való jelentkezés feltétele a központi írásbeli felvételi vizsgán való részvétel. A vizsgára jelentkezni szükséges 2019. december 6-ig, az itt letölthető jelentkezési lappal. A középfokú iskolába való jelentkezés határideje 2020. február 15. szerda.

Utazz velünk! 2019. oktber 25.

Részletes program.

Bélások Devonban 2019. oktber 25.
Októberben, a Pécsi Tudományegyetem ”Nyelvtanulással a boldogulásért” pályázata keretein belül 10 bélás diák Devonba látogatott kísérőtanárukkal Keresztesné Kubovics Margittal. Rengeteg tapasztalattal, élménnyel és tudással tértek haza a diákok, továbbá új barátságokat kötöttek a kint őket szeretettel fogadó családokkal. Megismerkedtek az angol kultúrával, szokásokkal, és betekintést nyertek az ott élők hétköznapi életébe. Az utazás során sokat kirándultak és közös projekteken dolgoztak együtt a diákok, melyekből néhány részlet a következő képsorokon található.


Részletek >>

2019. oktber 24.
A november 11-én megrendezett röplabda Diákolimpia megyei elődöntőben, iskolán leány csapata III. helyezést ért el.

A csapat névsora: (5) Kertész Kata, (6) Jagicza Csenge, (7) Boros Mirella, (9) Csukor Emese, (10) Neszvecskó Laura, (11) Kovács Réka, (12) Garajszki Réka,(13) Csintalan Zsuzsanna, (14) Matics Szonja, (15) Szűcs Kinga Szabina.

Kísérő tanár: Németh Attila
Gratulálunk!
Bélások Frankfurtban 2019. oktber 24.


A tavaszi sikeres görögországi találkozó után a 2018 szeptemberében indult és négy ország négy iskoláját (a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum, egy frankfurti német, egy almyrosi görög középiskola, valamint a Bajai III. Béla Gimnázium) összefogó Erasmus KA2 „healTH AT School/THATS” elnevezésű projekt ezúttal Frankfurtban folytatódott. A 24 diákot és 8 pedagógust az Integrierte Gesamtschule Nordend iskola látta vendégül, ahol nemzetközi együttműködés keretein belül dolgoztak a projekt főbb célkitűzéseinek elérésén.

Mivel a munka az „Ép testben ép lélek” nevet viseli, így a programok nagy része az egészséges életre nevelésről szólt, így a diákok főztek egészséges ételeket, különböző táplálkozási trendekkel ismerkedtek és kilátogattak egy bio almaültetvényre is. Emellett múzeumlátogatás és városnézés során Frankfurt történelméről is sokat megtudhattak, a vendéglátó német családoknál pedig személyes élményeket szerezhettek a helyi kultúráról, életmódról, mentalitásról a gyerekek. A toleranciának és az elfogadásnak nagy szerepe van a német iskola tanulóinak és tanárainak életében, hiszen inkluzív intézmény lévén szellemi és testi fogyatékkal élő diákok is járnak oda, így a vendégek a programok és az óralátogatások alkalmával tanúi lehettek, hogy tudnak sikeresen együttműködni fogyatékkal élő és ép diákok illetve pedagógusaik.

A tíz magyar diák felkészülését, valamint a frankfurti munkát Balykó Noémi, Benkő Mónika és Páli Noémi (projektkoordinátor) segítették. Az 5 élménydús, emlékezetes nap után hazautazván a résztvevők lelkesen készülődnek a projekt következő találkozójára, amely 2020 márciusában Erdélyben lesz.
Közösségi szolgálat 2019. oktber 24.
Közösségi szolgálat NOVEMBERBEN.

PAPÍRGYŰJTÉS 2019. oktber 23.
Időpont: szeptember 17.-november 7.
A papírt összekötözve vagy dobozolva a szokásos helyen gyűjtjük a (B épületben a lépcső alatt).
Az összegyűjtött könyvvel a könyvtárat segíted!


Köszönjük!

Sportos Halloween a Bélában 2019. oktber 23.

Az őszi szünet előtti csütörtökön idén is megrendeztük a Halloween partit. Nálunk nem az ünnepen van a hangsúly, inkább a közös játékon, a vidám együttléten, ahol tanárok és diákok együtt játszanak. A meleg őszi időnek köszönhetően nagyon kellemes két órában volt részünk.
A vetélkedőre 13 csapat jelentkezett, és lelkesen teljesítették a különböző feladatokat: halloween tökkel való váltófutás, kvíz, söprűlovaglás, denevérfogás, szellemtorony építés.
A nevezési díj csapatonként egy tálca rémisztő süti volt, így míg a szervezők összeszámolták a pontokat, a diákok megkóstolhatták a hátborzongató sütiket.
Azonban ez a délután sem jöhetett volna létre, ha a szervezők nem szervezik meg, ha a diákok nem regisztrálnak, ha Módos Barbara tanárnő és Tóth Tamás tanár úr nem segítenek, ha Réti Attila tanár úr és Réti András nem biztosítják a technikai hátteret. Köszönet érte. Külön köszönjük a Stefánovics családnak a nagyon-nagyon sok halloween tököt, amit nem csak dekorációként, hanem a feladatokban is felhasználtunk.
A szünetre mindenkinek jó pihenést!

DDL

Sporteredmények 2019. oktber 23.
November 5-én iskolánk V-VI. kcs.-os lány, és fiú kosárlabda csapata eredményesen szerepelt a kecskeméti megyei diákolimpiai döntőn, "A" kategóriában.

A fiú csapat megnyerte a döntőt, a lányok ezüstérmesek lettek.

Fiúk: Bene Tamás, Béres Vince, Bor Sándor, Berta Máté, Borbás Bence, Szamosvári Márk, Szatmári Szabolcs, Weidinger Áron, Weiner Martin

Egyesületi edző: Cservék Csaba

Lányok: Berencsi Csenge, Borbás Petra, Bődi Csenge, Goldring Zsuzsanna, Lantos Petra, Németi Dana, Pálfi Ágnes, Pálfi Tímea, Püski Zsófia, Striegl Dorina, Szakony Kata

Egyesületi edző: Bődi Krisztián

Testnevelők: Molnár Péter Nagy Előd
Gratulálunk!

HALLOWEEN! 2019. oktber 21.

Marosvásárhelyiek a Bélában 2019. oktber 20.
Október 9-13 között immáron 26. alkalommal találkoztak iskolánk diákjai testvériskoláink – a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és Református Kollégium – küldöttségével.
A találkozó témája, kapcsolódva a nyertes Határtalanul pályázathoz, az első világháború és Trianon 100 éves évfordulója volt. Ennek keretében többek között bajai levéltári látogatás és a budapesti Várkert Bazárban található emlékkiállítás megtekintése szerepelt a programban.
A pályázat és a hagyományok folytatásaként a májusi viszontlátogatásra készülnek a vendéglátó diákok.Részletek >>

Rezét Kupa 2019. oktber 20.
Ma rendezték a XII. Rezét Kupa Városismereti versenyt, melyen nagyszerűen szerepeltek diákjaink. :)

Általános iskolás kategóriában II. helyet szerzett a Benkovics Lorand és Szlama Martin (8. B osztály) alkotta, Hol is vagyunk elnevezésű csapat.

Míg középiskolás kategóriában I. helyet szerzett a Nirvana csapat, azaz Mészáros Emma és Veszeli Karina (11. A) kettőse, és III. helyet Bakonyi Dóra és Valter Bálint (10. B) Nádudvariak nevű csapata.

ECL JUBILEUMI NYELVI VERSENYEREDMÉNYEK: 2019. oktber 16.
DíjazottakFelkészítő tanárokkategória - díj
Fudala Lilla (12. A)Derekas GabriellaEN-B2 – I.
Bauer Kira (11. C)Gál KrisztinaEN-B2 – I.
Ábrahám Erik (11. A)Hiezl Lusztig ÁgnesEN-B2 – II.
Csukor Emese (12. A)Derekas GabriellaEN-B2 – II.
Szőllősi Balázs (11. B)Schmidt ÁgnesEN-C1 – I.
Sibalin István(11. C)Schmidt ÁgnesEN-C1 – II.
Vétek Frigyes (11. A)Döményné Dobosi LejlaDE-B2 – I.
Sasi Bulcsú (11. B)Gombásné Elmer ÉvaDE-B2 – II.
Galántai Fekete Csenge (11. A)Sárközi AndreaDE-B2 – III.
Szűcs Flóra (10. C)Döményné Dobosi LejlaDE-B2 – III.
Molnár Nikolett (12. D)Illésné Turai ZsuzsannaIT-B2 – I.
Horváth Csenge Tímea (12. B)Pongó CsillaRU-B2 – I.
Rozgonyi Lili (12. B)Pongó CsillaRU-B2 – II.


Gratulálunk minden résztvevőnek! További kitartást az eredményes felkészüléshez!

Tájékoztató Diákolimpiai nevezésekről 2019. oktber 16.
A Diákolimpia® versenyszabályzat (XII. Igazolások 1. pontja) értelmében a Diákolimpia® versenyeken a versenyző kizárólag a nevezési rendszerben érvényes nevezéssel, valamint a nevezés alapján kinyomtatott, az iskola igazgatója (tagintézmény esetén tagintézmény-vezető) által aláírt és pecséttel ellátott egyéni vagy csapat nevezési lappal vehet részt.

A nevezést valamennyi versenyszámban elektronikus úton, az MDSZ honlapján kialakított nevezési rendszerben kell megtenni a versenykiírásokban rögzített határidőkig. A nevezési rendszerben a versenyzőket és a csapatokat egyszer, azon verseny előtt szükséges nevezni, ahol a felmenő rendszerű verseny az adott versenyszámban elkezdődik.

A nevezést valamennyi versenyszámban elektronikus úton, az MDSZ honlapján kialakított nevezési rendszerben kell megtenni a versenykiírásokban rögzített határidőkig. A nevezési rendszerben a versenyzőket és a csapatokat egyszer, azon verseny előtt szükséges nevezni, ahol a felmenő rendszerű verseny az adott versenyszámban elkezdődik.

Az első nevezés alapján – az egyéni versenyző vagy csapat továbbjutása esetén − a nevezési rendszerben a továbbjuttatás tényének rögzítését, a versenyzők és a csapatok felmenő rendszerű léptetését a megyei/budapesti szervezetek, illetve az MDSZ végzi. A nevezést – és a nevezési lap nyomtatását – követően a nevezési rendszerben további feladata nincs a nevezést végző személynek (amennyiben csapattag módosítást nem eszközöl).

A nevezési határidőket a versenykiírások rendelkezéseivel összhangban, az adott versenyszám első fordulójának szervezője határozza meg (jellemzően alapszintű, vagy megyei szintű versenykiírás). A nevezési határidő lejárta után a rendszerben nevezésre nincs lehetőség. Postai úton, faxon, e-mailben, személyesen vagy bármilyen más módon eljuttatott nevezést az MDSZ nem fogad el és nem dolgoz fel.

A nevezési rendszerben az iskola igazgatója által, vagy az Iskola egyedi azonosítójával hitelesített, önálló regisztrációval rendelkező, pedagógus jogosult eljárni.

Kedves Edzők, Szülők!

Tekintettel arra, hogy a nevezési rendszerben a tanulók nevezését kizárólag a testnevelők tudják elvégezni, így amennyiben versenyzőjüket, gyermeküket szeretnék valamely Diákolimpia® versenyre nevezni, a megfelelő versenyszámra történő nevezés érdekében, kérjük, hogy az alábbi szíveskedjenek Nevezés igénylőt kitöltve a testnevelőnek adni.

A nevezést a publikus felületen, a nevezések megtekintése oldalon ellenőrizheti.

Ólom-hegy 2019. oktber 12.
Sikeresen, oxigén palack nélkül megmásztuk az Ólom-hegyet. A km kicsit duzzadt a tervezetthez képest, de pont így volt jó! :)