2023. mjus 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2023     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek, Információk


Előadás 2023. mjus 24.
A történelem-munkaközösség szervezésében május 22-én dr. Hahner Péter történész, nyugalmazott egyetemi tanár, a Rubicon Intézet főigazgatója nagyon érdekes előadást tartott az amerikai polgárháborúról és Abraham Lincolnról főként az emelt szintű érettségire felkészítő csoportokba járó tizenegyedikes, valamint ezt a képzést választó tizedikes diákjaink számára.

Túrázzunk együtt! 2023. mjus 23.

Közösségi szolgálat 2023. mjus 23.

Meghívó 2023. mjus 22.

Határtalanul! 2023. mjus 19.
Iskolánk 7.A osztálya a Határtalanul! Program keretében Szlovákiában járt három napos kiránduláson. Megtekintettük Somoskő várát, a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumot és jártunk a Kassán a Dómban, ahol megkoszorúztuk II. Rákóczi Ferenc szarkofágját. Túráztunk a Szádelői-völgyben és bejártuk Kassa nevezetességeit is. Krasznahorkaváralján meglátogattuk a magyar tannyelvű Alapiskolát és Óvodát, valamint Andrássy Franciska és Dénes mauzóleumát. Alsósztregován a Madách Imre szülőkastélyában berendezett csodálatos, interaktív múzeumot tekintettük meg. Emlékekkel feltöltve, a hosszú utazástól elfáradva érkeztünk haza a harmadik nap estéjén. Kísérő tanárok: Sziegl Hajnalka és Braun Adrienn

PAPÍRGYŰJTÉS! 2023. mjus 15.

Bélások Marosvásárhelyen 2023. mjus 14.

A Bajai III. Béla Gimnázium és a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Marosvásárhelyi Református Kollégium közötti testvériskolai kapcsolat már igen hosszú múltra tekint vissza.

A „Határtalanul!” program az idei tanévben csak az általános iskolás korosztályra vonatkozott, ezért más forrást kellett keresni a cserekapcsolat folytatásához. Arnóczki János igazgató úr közbenjárásával ezt az anyagi hátteret sikerült megteremteni, a mostani látogatás fő támogatója a Gajdócsi Alapítvány volt.

Az utazásra május 10. és 15. között került sor. Ez az írásbeli érettségik ideje, ami tanítási szünet az iskolában, így a diákoknak nem kell az iskolai tananyagot pótolni. Az idei csereprogramon harminchárom tanuló és három tanár vett részt. A diákok között voltak, akik már az előző évben is jártak Marosvásárhelyen, és az idén is nagyon szívesen csatlakoztak a csoporthoz.

A program három részből tevődött össze. Az első rész az iskolai kapcsolat, melynek keretében a bajai diákok tanítási órákon vettek részt a fogadó diákok órarendje szerint. A második rész Marosvásárhely kultúrájának és történelmének megismeréséről szólt. Egyrészt vezetett városnéző séta alkalmával fedeztük fel Marosvásárhely értékeit, illetve egy egész napos kirándulás keretében a környék nevezetességeit kerestük fel. A Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan természetes volt, hogy Fehéregyházát és Segesvárt válasszuk úti célnak. A harmadik rész pedig a családi program. A diákok családoknál laktak, kicsit bekapcsolódtak a mindennapi életünkbe, és egy napot közös kirándulással töltöttek el.

Miért hasznos ez a kapcsolat? A résztvevő diákok véleménye alapján a következő gondolatokban lehet összegezni:

· Jó volt fél év után viszontlátni a cserediákom.

· Új, életre szóló barátságokat kötöttem.

· Láthattam a felújított testvériskolát, Marosvásárhely és környékének szépségeit.

· Örülök, hogy láthattam: az ott élő magyarok büszkék magyarságukra és kitartanak mellette.

· Öt napra egy nagyon befogadó és kedves család tagja lehettem.

A cserekapcsolat a kölcsönösség jegyében zajlik. Ezért ősszel, október elején várjuk Bajára a marosvásárhelyi diákokat. Reménykedünk abban, hogy a „Határtalanul!” program ránk vonatkozó megszűnése nem lesz akadálya annak, hogy ez meg is valósuljon.

Daka Mónika, Haász Gyöngyi, Gottlieb Gábor

kísérőtanárok

Versenyeredmény 2023. mjus 07.
A Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjében Csanyik Balázs 8.A 3. helyezést ért el. Balázs 85 kg-ot tudott kinyomni, így ezzel a súllyal holtversenybe került egy másik indulóval. A mérlegelés alapja a holtversenyben lévők testsúlya. Mivel Balázs 70 dkg-mal volt nehezebb versenytársánál, ezért ő lett a harmadik.
Nagyon szép teljesítmény, gratulálunk!
Felkészítő edző: Schauer Kornél

Ballagás 2023. mjus 06.
Ma végzőseinket ünnepeljük.
Gratulálunk a díjazottaknak!

Díjazott tanáraink 2023. mjus 06.
A ballagási ünnepségen kiváló tanáraink díjazására is sor került. a LEGKREATÍVABB TANÁR díjat ebben a tanévben Sasfalvi Ildikó tanárnő kapja meg.
AZ ÉV PEDAGÓGUSA díjban Steingártné Molnár Mária tanárnő részesült.

Valóra vált álom: Bélás kosarasok az országos döntőben! 2023. mjus 04.
Hosszú évek reményteljes és csendes várakozása után ismét bejutott a DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ legjobb nyolc csapata közé a BAJAI III. BÉLA GIMNÁZIUM IV. korcsoportos kosárlabda csapata. A városi és a megyei döntő után az országos elődöntőben is „győzelmekkel” büszkélkedhet iskolacsapatunk, akik meggyőző, intelligens és magas színvonalú játékkal teljesen megérdemelten (veretlenül) harcolták ki a továbbjutást „a legjobbak” közé.
(5)Kiss Máté 8.B, (6)Makk Gergő 8.B, (7)Stefánovics Sebestyén 8.A, (8)Szabó Botond 8.B, (9)Varga Máté 9.B, (10) Bánóczky Bence„csk” 8.A, (11)Radnóti Soma 7.A, (12)Csanyik Balázs 8.A, (13)Gottlieb Gergely 9.B, (14)Dömény Soma 8.B, (15) Bohner Áron 8.A, (16)Ladányi Dávid István 8.B.
Csapatvezető/ kísérő: Németh Attila testnevelő tanár
Egyesületi edzők: Basketbaja SE- Szabó Norbert, Csanyik Balázs, Radnóti Miklós, Kajtár Zsolt.
Hódmezővásárhely, 2023. 05. 03.
Gratulálunk!

Versenyeredmény 2023. mjus 03.
Az elmúlt tanév után Gyenis Márkó (10.D) ismét bejutott az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny harmadik fordulójába. Az április 14-16. között Debrecenben megtartott országos döntőn ismét szép eredményt ért el. Az elméleti és laboratóriumi forduló után kategóriájában a 23. helyen végzett. Felkészítő tanára: Karagity István.
Gratulálunk!

Versenyeredmény 2023. mjus 02.
Gratulálunk Bencses Rékának 11.D, aki lovával Arania Z-vel hibátlan teljesítménnyel megnyerte a hétvégén Kiskunhalason rendezett U25-ös GP!

Fotó: https://halasmedia.hu/

Versenyeredmény 2023. prilis 27.
Jól szerepeltek diákjaink az Atlétika egyéni és váltófutó pályabajnokság Diákolimpia megyei döntőn Kecskeméten.
Mind a négy tanuló az V. korcsoportban versenyzett.
Nagy Réka 11.A : 400m síkfutás: 1. hely
Kádár Menta 10.D : 800m síkfutás: 1. hely
Kádár Menta 10.D: 200m síkfutás: 2. hely
Kádár Napsugár 9.D: 100m síkfutás: 3. hely
Kádár Napsugár 9.D: 200m síkfutás: 3. hely
Barabás Áron 10.D: 3000m síkfutás: 2. hely
Sok szeretettel gratulálunk a diákoknak!
Edző: Surján Gergő
Kísérő testnevelő: Kissné Sipos Dorottya

A Bajai III.Béla Gimnáziumba felvételizőknek 2023. prilis 21.
Alábbiakban láthatják az Oktatási Hivatal egyeztetett jegyzéke alapján a
a hatévfolyamos képzésre
a négyévfolyamos képzésre
felvételt nyert tanulók listáit azonosító kódjukkal. A felvételről elektronikus úton (e-mailben) is értesítést kapnak. A felvételt nem nyertek elektronikus úton (e-mailben) és postai úton is kapnak értesítést. Fellebbezésre a postai úton átvett értesítést követően 15 napon belül van lehetőségük a Bajai Tankerületi Központhoz küldve.