2024. mjus 02. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Versenyeredmény 2024. prilis 14.
Az MNÁMK által meghirdetett Országos németversenyen (ONV) a 10.C osztályból két csapat is bejutott a döntőbe, melynek idei témája a vásárlás és szolgáltatások voltak.
A verseny, melyen 86 csapat indult, három fordulóból állt, és 8 csapat jutott be a döntőbe.
Az első fordulóban a csapattagok egyénileg, online oldották meg a feladatokat, amelyek olvasásértést, szókincset és nyelvtani ismereteket mértek.
A második fordulóba jutott csapatoknak egy videót kellett készíteniük, melyben egy városi szolgáltatást mutattak be, amelynél nagy szerepet játszik a fenntarthatóság. Iskolánk egyik csapata az Éléskamra elnevezésű csomagolásmentes boltban való vásárlási módot, a másik csapat pedig a hulladék útját mutatta be nagyon kreatív módon.
A döntő több fordulóból állt: 1. A csapatoknak be kellett mutatniuk magukat és az iskolájukat. 2. Villámfeladatok 3. Szituációs helyzetszimulációk
A szóbeli forduló során a meghirdetett témakörhöz kapcsolódva a tanulók beszédprodukcióját, hallott szövegértési készségét, interaktív feladatokban alkalmazott kommunikációs stratégiáit és nyelvhasználatát pontozták.
Ennek eredménye, hogy a NEBL EVELIN, STEINER LETTI, WEISZ LILI, azaz a Bélás Mädels 4. helyet, az ILLÉS MÁTÉ, KISBERKI MÁTÉ, PALLAGI GYÖRGY alkotta csapat Die drei Muske(l)tiere néven a 6. helyet érte el. Mindkét csapat felkészítő tanára Döményné Dobosi Lejla volt.