2024. prilis 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Bélás olaszosok a legjobbak között 2024. februr 23.
Kiváló bélás eredményekkel zárult a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszéke Országos Olasz Nyelvi Versenye, melyre májusban 401 középiskolás nevezett be. A háromfordulós levelezős versenyen interaktív szabadulószobából kijutva egy több témakört felölelő történet nyelvi, nyelvtani, szövegértési és szövegalkotási feladatait kellett a versenyzőknek megoldaniuk, különböző nyelvi szintek szerint. A közel negyven oldalas feladatlap kitöltésére egy hónap állt rendelkezésre. Az értékelés után iskolánkból ezüst minősítést kapott Dobosi Dorina 11.C, arany minősítést ért el Vida Hédi 11. C és Nyirati Virág 11.C osztályos tanulók.
A kétnapos döntőre az arany minősítést elérők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 45 diákot hívták be, ahol előbb egy 90 perces, a korábbi fordulókhoz hasonló feladatlapot töltöttek ki, majd a versenyfelhívásban szereplő témák egyikéből egy olasz nyelvű prezentációt mutattak be a döntősök.
Óriási öröm és büszkeség minden bélás számára, hogy mindkét arany minősítésű diákunk bekerült az országos döntőbe, ahol Vida Hédi 3. helyezést, Nyirati Virág 4. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Illésné Turai Zsuzsanna. Gratulálunk a remek eredményhez!