2024. mjus 07. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Arany Pávák a gimnáziumban 2010. szeptember 21.

Szeptember 17-én rendezték meg az országos Kálmán Lajos Népdaléneklési Versenyt. A középiskolások számára kiírt megmérettetés egyben a Magyar Kórusok Szövetsége (KÓTA) népzenei minõsítõje is volt.
A bajau tanulók három kategóriában indultak: a Vadvirág Népdalkör az énekegyüttesek, a Somoska Énekegyüttes a kisegyüttesek között, míg Kontra Anna és Majorcsics Emese a szólisták mezõnyében. A verseny igen magas színvonalú volt, nemcsak azért, mert az ország minden részébõl érkeztek a résztvevõk, de azért is, mert közülük sokan népzene tagozatos mûvészeti szakiskolák növendékeiként indultak.
A zsûri tagjai országosan ismert szakemberek voltak, dr. Olsvai Imre, Gerzanics Magdolna és Birinyi József személyében. A KÓTA minõsítési rendszerének legmagasabb fokozata az Arany Páva elismerés, amit a bajaiak közül a Vadvirág Népdalkör, a Somoska Énekegyüttes és Kontra Anna is kiérdemelt, de Majorcsics Emese is a rangos Arany Minõsítéssel térhetett haza. A zsûri különösen nagyra értékelte a bélások egységes hangzását, ízes, jókedvû, energikus éneklését.